Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

torsdag 16. februar 2012

Luftbobler og positiv tenking.

Da er vi kommet til torsdag kveld, klokka er 23.35. Potetgull av typen Havgull og noe godt å drikke står og frister på bordet. Helga er innen rekkevidde og lyser som ei sol i enden av tunnelen. Som en lang dunkel tunnel har denne uka vært, til tross for mange fine lyspunkter, innimellom alle utfordringene.


Bildene i dette innlegget er hentet fra internett.

I morgen har jeg tatt avspasering, så jeg føler meg ekstra heldig. Da skal jeg vaske huset veldig grundig og kanskje få gått en tur med hundene, mens sola skinner.


Jeg har erfart denne uka at det lønner seg å bruke noen få kroner ekstra på å dyrke kjærligheten. 


En blomst forteller at jeg er glad i deg, du betyr noe helt spesielt for meg, vi deler alt av små og store gleder i det daglige strevet og vi klarer alt. For vi står sammen om det; enten det er arbeid, en bil som nekter å starte i kulda eller en vrien innlevering om kvenenes historie. Som kort oppsummert har vært litt av vårt hodebry denne uka.


Jeg sitter her og er uforskammet opplagt rett før midnatt. Det var ikke situasjonen da jeg nærmest sjanglet inn døra etter jobb i ettermiddag. Men det er utrolig hva to timers middagskvil kan utrette med en sliten kropp. Selv om det ikke er det smarteste en kan gjøre; å sove til klokken 20 om kvelden. Men av og til må det til, om man ikke skal gå helt i kjelleren.


Å gå i kjelleren eller rett til bunns er et gammelt uttrykk. Det stammer sikkert fra gammelt av der kjelleren var forbundet med en mørk og trasig plass der man helst ikke ville oppholde seg. Muligens.

Å gå rett til bunns er noe man opplever av og til, selv om det heldigvis ikke hender så ofte med meg.


Å gå på veggen er også et beskrivende uttrykk. Da ser man ikke land, pang! Så ligger man der, og skjønner ikke hvorfor det har sagt stopp. Kroppen sier heldigvis i fra når det er nok. Det gjelder bare å ta signalet før det sier stopp, og man får seg en smell, bokstavelig talt.


Jeg bruker i de mørkeste stunder å huke meg fast i minner om noe positivt som har skjedd meg i det siste. Det kan være et hyggelig smil fra noen på jobben, en god historie eller en morsom spøk som noen har fortalt, noe positivt som har skjedd med en av elevene mine, et hyggelig samarbeid med en nær kollega, noe jeg har lykkes med... Et eller annet bra.


                                                 


Positive tanker eller minner blir som livbøyer eller luftbobler når mørket vil dra meg til bunns. Og bobler stiger som kjent til overflaten, særlig hvis jeg forstørrer boblene og fokuserer på det positive. Og helst flere positive ting eller tanker, da blir det flere bobler som kan løfte meg opp til jeg får hodet over vannet igjen. Det gjør ikke noe om det positive er litt som en livsløgn. Rosa briller må man ta på seg av og til for at tilværelsen skal bli til å leve med. Eller så vil  realisten i meg si at : "Nei, så bra er det nå ikke. Det er ikke noe glede seg over i dag. Alt er bare fælt."


Tror det kan være greit å ha en feiekost som man feier vekk negative "vibber", tanker, "energier" med.


Dette kalles sikkert noe fint som tankekraft. Det temaet vet jeg ikke så mye om, men jeg har "omskrevet" det slik at det passer for meg. Fordi jeg er en optimistisk person, passer det godt for meg å takle hendelser/nedoverbakker på den måten.


Tror ikke jeg har overlevd uten.


Da var klokken bikket midnatt og vel så det! Ønsker dere alle ei fin helg og ei god natts søvn. 


Klem fra Eva Annie

tirsdag 14. februar 2012

Happy Valentine`s Day!

I dag er det Valentine`s Day, en skikk for å feire den man har kjær eller for å finne en hjertevenn. 


Egentlig så er jeg ikke særlig opptatt av merkedager, verken farsdag, morsdag, valentinsdag eller lignende dager. Jeg tenker ofte at det er ei gullgruve for handelsstanden med ditto kjøpepress. Ikke for at man har lyst til å gi, men at man føler at man må gi. Og hva er vel vitsen med det da? Gaver bør gis av hjertet, ikke av plikt.


Nå har vi nylig hatt morsdag og her i huset kjøpte vi med glede gaver til våre respektive mødre. Ikke for at vi måtte, men fordi vi hadde lyst og setter så stor pris på mammaene våre. Jeg mottok forresten for første gang en vakker bukett og marsipankake
fra min førstefødte (på 24 år) til min morsdag. *mammahjertesmelte* <3
Så klart jeg liker sånn oppmerksomhet.


Min kollega feide forbi oss på jobb med en stor blomsterbukett, med et muntert farvel om det var Valentine`s Day og at hennes kjære var den heldige i kveld.
Selvfølgelig stoppet jeg ved blomsterbutikken og kjøpte en blomst til min elskede. Kunne jo ikke være dårligere. 


Heidi på butikken opplyste oss kunder, (meg og to kjekke mannfolk), at menn er mye flinkere til å kjøpe noe til sine kjærester enn vi kvinner. Hun hadde hatt mange menn innom i dag som hadde handlet blomster.


På 25 år har jeg aldri kjøpt noe til gubben på denne spesielle merkedagen, det må bare sies. Så det var jaggu på tide.


Ei enkel rose sammen med brudeslør og litt grønt plassert oppi et nydelig hvitvinsglass. Søt, hva?

Jeg har bestemt meg for å bli en mildere og snillere utgave av meg selv enn i forrige uke, da jeg hadde sinnauken. Men jammen holder det hardt. På denne korte tida jeg har blogget, er jeg blitt avbrutt minst 50 ganger med en som skulle vise meg det siste fancy på web-sida hans (som selvfølgelig ikke virka før tredje gang han ropte kom og se...!), ei anna som har rådført seg ørten gang om toraens ti bud og innvirkning i dagens samfunn. (Skumme!) Men jeg er fortsatt rolig, kanskje ørlite anspent i skuldrene og vondt kjevene, men som sagt rooolig.. puste ut. Igjen: Mamma: Hvorfor er ikke disse budene så viktige i dag?

Det jeg skulle fortelle var at jeg hadde forberedt middagen ekstra godt i dag. Før jeg gikk fra skolen sjekket jeg opp matoppskriften jeg skulle bruke, skrev også handlelapp. Dette for å unngå å stå i butikken som en fjott og kikke meg rådvill rundt.  Hva skjer? Jo, vel nede på butikken hadde jeg seff glemt (Mamma, hvordan skrives Buddha?).. eh handlelappen. Jeg prøvde å memorere hva som sto på lappen og plukket meg rundt varehyllene. Var faktisk ganske stolt av meg selv. (Mamma! Hva betyr du skal ikke begjære din nestes hus??)
Da jeg kom hjem og fant fram oppskrifta og det viste seg at jeg hadde fått med meg riktige varer fra to oppskrifter, men vesentlige ting fra begge manglet. Så det var bare å mikse, smake, grunne litt og eksperimentere. Her er oppskrifta http://www.janna-husetiskogen.blogspot.com/p/mat.html .
Sausen blei nydelig, pastaen byttet ut med villris, soppen med løk samt at jeg hadde baconbiter og skinke i terninger i tillegg til kyllingfileten. Det blei ikke middag på 30 min. a la Jamie Olivier. Jeg ble dessuten AVBRUTT av to familiemedlemmer midt under steking og brasing, gang på gang. Fortsatt svarte jeg med lys stemme og vennlig røst. Desperat kikket jeg på vindunken med nydelige Amore Passo, men tenkte: Nei, Eva det er bare tirsdag. Dette klarer du..godt. Ta deg litt TabEkstra, du.

 Pasta med kremet paprikasaus og kylling

Min kjære ble veldig overrasket over Valentinsgaven, tror fortsatt han er lettere sjokkskadet.

Ønsker dere alle en fortsatt fin tirsdagkveld, med eller uten Valentins innvirkning! Eva Annie :-)

(Beklager alle skrivefeilene, retter dem ikke denne gang, her gjelder det å få postet innlegget før freden brytes..)