Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

onsdag 21. mars 2012

Hverdagsliv fra Skogmo Gård - og påsken i sikte!

God ettermiddag i stua! Som dere ser av bildet er jeg begynt å "småpynte" fram mot påske, selv om det ennå er 1 1/2 uke før det er palmesøndag. Jeg syns påskeliljer er så fine. De blomster raskt og villig og lyser opp på bordet. Den vakre løperen som ligger på bordet, har min bestemor Edvarda (som jeg er oppkalt etter) heklet. Hun holdt på med strikking og hekling helt til hun døde, 96 år gammel. Og det er over 22 år siden. Jeg har flere duker etter henne som jeg passer på som små gullskatter.


Jeg tror jeg skal hente inn litt bjørkeris og seljekvister med gåsunger til helga. De er sikkert sprunget ut innen påsken er her. Så får vi litt maifølelse også.


Mange sier de er så glad i påsken, fordi det ikke er det så mye vasking, baking og stress som rett før julehøytida. Ikke trenger de å pynte huset heller. Jeg må ærlig talt si at jeg syns det er stas å hente fram påskekyllinger, påskeduker og litt gule pynteting når det blir påske. Eller så blir dagene så grå og stusslig. 


Det er koselig å sette seg ned med påskeegget, noe godt å spise og drikke på påskeaften, når det er litt gult tilbehør som pynter opp rundt en.


I dag har rådgiveren fra Tine vært på rådgivning hos oss, blitt traktert med te og nystekte vafler og gitt oss gode råd om drifta. Minst to ganger i året stikker Tom innom og prater geitfag med oss.


Jeg tok noen bilder fra gården av de små rakkerne i fjøset som er blitt veldig hjemmevant. De er overalt, ikke bare i kjegardet der de egentlig skal være. Det er artig å ta dem med seg inn i geitgardet der de klatrer og spretter rundt meg.
Her kommer noen situasjonsbilder fra fjøset.
Hvem har bestemt at man bare skal gå på golvet??

Lille Rein er litt trøtt av all hoppinga.

Herlig madrass å kose på, passe varm og myk.

Hva er i bøtta? Geiter er utrolig nysgjerrige dyr.

Johoo! Party!


Jeg avslutter med et bilde som jeg tok i morges av Petter, snart 11 år. Han elsker å legge seg oppi små esker. Cat in a box. :-)

Ha en fortsatt fin ettermiddag!
Eva Annie