Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

lørdag 22. juni 2013

Forventning om en sommer




Jeg sitter her første feriedagen om morgenen og tenker på tida som ligger foran oss. Den deilige, solfylte sommeren med lyse netter, grilling, turer til fjells og i fjæra og samvær med venner og familie rundt bord med god mat og drikke. Det er sånn vi liker å se det for oss. Ingen sitter før ferien og ser for seg regntunge dager med tåka hengende langt nedover fjellene og sur og isnende nordavind i ukesvis i juli. Selvfølgelig ikke! Nordlendinger, især (også de tilflytta!) er evige optimister, eller er det bare meg? Vi er i alle fall optimistisk inn til det er kraftig motbevist. Når vi har bestilt tur til syden i et hattefokk... og poster frustrerte statuser på facebook med diverse tegn @xz!:/?!@ :-(!!! 

Men; dagen før St. Hans aften har vi ennå håpet i behold og drømmer om tropenetter her i nord, varme dager, bading og uendelig kos ute. Ikke for det, vi er alle takknemlig for den nydelige våren vi har hatt her nord med et eventyrlig vær og fantastiske temperaturer. Samtidig som det har vært flom og regnvær sørafor i ukesvis, stakkars.

Den nydelige våren merkes især på alle hagevekstene mine. Jeg har vel aldri før hatt roser som er i blomst 21. juni, men det har jeg faktisk opplevd i år. Fantastisk!


Foto: May-Linda.

Så uansett vær denne sommeren, så tror jeg at den blir fantastisk.

I dag er jeg faktisk ganske vemodig, selv om jeg er glad og aldeles fornøyd med tilværelsen for tida. Hvem er ikke det første feriedag?? :)

Det er første gang på 12 år at jeg ikke melker 90 geiter og følger dem opp i skogen på beite denne regnvåte morgenen. Jeg satt her i stad og kjente at noe ikke er som det pleier. Da er rutiner og gjøremål bra innebygd i kroppen, for jeg blei litt urolig her jeg satt og lurte på hva som manglet. Tror jeg må gå en tur med hundene seinere i dag samme ruta som jeg og de120 små og store geitene mine tok opp gjennom Tiskelia tidlig om morgenen i fjor og alle somrene før det.



Jeg må si at det er utrolig godt også å sitte her som alle andre ikke-bønder, å gjøre akkurat det jeg har lyst til denne sommermorgenen.

Denne sommeren har vi tenkt oss innom hjemplassen min, Gullesfjord, flere ganger. Mamma har lovt meg å lære bort sine vevekunnskaper til meg. Mattevev får vi låne av onkel Ludolf. Ellers blir det noen fjellturer til Moelvgammen, ut på Nakken, båttur til Forøya og alt vi ellers kan finne på. Det blir også turer til fjerne og nære venner og slektninger. Men vi skal ikke stresse og planlegge for mye. Sommeren skal nytes. Og best liker jeg de stille morgenene på trappa heime i barndomshjemmet i morgensola eller ute på verandaen, mens jeg lytter til alle de fine sommerlydene.



Sånne ting kan man ikke ta for gitt. For noen i min nære krets strever med alvorlig sykdom og kan ikke se for langt fram. Alle dagene blir dyrebare. Det gjelder å gripe dagen og leve den.



Foto: May-Linda
Idag skal vi i bryllup og bivåne at Inger-Helen og Bjørn Erik gir hverandre sitt ja. Det blir definitivt en fin start på sommeren. :)


Takk for at du kikker innom bloggen min. Det setter jeg pris på. Post gjerne en kommentar. Det hadde vært så koselig. :-)

Jeg ønsker dere alle en fin sommer, i sol og regn. Måtte noen av drømmene deres om den perfekte sommer gå i oppfyllelse. :)