Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

søndag 22. april 2012

Vår i Nord Norge..!

Utålmodig-Eva i full gang med å spa fram våren.

Jeg velger meg april. Lunefulle april - med sol, regn, sludd, mildvær og frost om hverandre. Men mest av alt håpefulle april, med mai rett rundt hjørnet. Og deretter snart juni, med andre ord sommer.


Vi ser ende på den lange kalde vinteren med minus 10 grader som en normalitet. Nå lengter vi etter vår. Snø og is som smelter, bare veier og hageflekker, grønne skudd på trærne og tinte blomsterbed. 


Som regel klarer jeg ikke å vente på at sola skal gjøre jobben med å få bort snøen; jeg må hjelpe litt til. Og jeg er sikkert ikke den eneste som blir fristet til å spa bort snø og is fra sandkasser og gårdsplasser.


For oss hageelskere er denne tida allerede fylt med tanker og planer om hvordan hagen skal bli til sommeren. Har rosebuskene og staudene overlevd vinteren? Skal man anlegge et nytt bed? Det er ei spennende tid der våryre, hageglade damer og menn våkner til liv og verker etter å ta fatt. Mange har drivhus og vinduer fulle av små sommerblomster som skal prikles og stelles.


Jeg har ikke sådd noe. Frøene er innkjøpt og planene var klare, men jeg vet ikke hvor april måned ble av? Det blir vel kjøpblomster i år også.


Men et lite prosjekt har jeg gjennomført i dag. Jeg har måket verandaen og satt ut hagemøbler. Her skal jeg sitte å kose meg framover mot sommeren. Plassen er litt utsatt for nordavind, men den er ellers perfekt for kos på tidlige morgener og formiddager når sola skinner. Her har jeg sittet mang en stille, grytidlig sommermorgen før fjøstid og nytt den første koppen med kaffe eller te. 



Her er min lille uteplass på formiddagen.
Islandshestene våre i bakgrunnen.

Mens jeg måket snøen vekk kom både det ene og det andre fram, bl.a. juletreet og en gjenglemt blomsterkrukke. "Det er mykje som kjem fra når snyen forsvinn..." heiter det i visa.  :)

I tillegg til verandaen har vi en stor uteplass, en inngjerdet platting med utepeis og større sittegruppe. Der skal det komme massevis av krukker med sommerblomster av alle slag. Å, som jeg gleder meg!

Jeg ønsker dere en fin søndag og en fin vår! 
Mvh Eva Annie :-)