Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

søndag 15. januar 2012

Barn blir ikke født tørr og nystelt.

God søndag ettermiddag! Nå er det ei stund siden jeg har hatt tid å blogge. 

Siste uka har vært et rotterace med retting av tentamener, karaktersetting på skolen og fullt kjør i fjøset døgnet rundt den siste tida.
Den søte karen dere ser øverst blei født en kveld denne uka. Her kommer en liten bildekavalkade av fødselen:
                                 Fødselen er tydelig i gang.
                                Straks ute!
 Andre mødre kommer ilende til for å hjelpe til å slikke ren den lille.
                            Ren og tørr, en kvikk liten bukk!
Før vi gikk av "vakt" på kvelden måtte vi assistere en komplisert fødsel. Ei geit hadde tydelig hatt en fødsel på gang ei god stund, og det var lite framgang å spore. Da var det bare å hjelpe til så godt vi kunne. Jeg er glad jeg har små hender... Inni geita fant jeg et virvar av føtter og bare et hode. Men da jeg fikk fram de riktige føttene og hodet som hørte til, gikk det greit å få ut kjeet. Vi fryktet at kjeet var dødt, men det levde i beste velgående. Geita hadde to digre tvillingbukker, så det var ikke rart at hun ikke klart å føde på egen hånd. Spesielt siden de feile føttene (til tvillingbroren som blei født baklengs etterpå) lå fremst og stengte fødselsveien. Geiter er fantastiske dyr, hardfør og nøysomme og tåler påkjenninger veldig godt. Geitemora kom ikke med et eneste kny mens jeg jobba med henne.


En av de store bukkene som er avbildet nedenfor.

            Det blir litt ekstra blodig når fødselen har vart ei stund.
                   Stabber rundt på ustøe bein og utforsker verden. 
                    Kom seg utrolig fort etter den tøffe starten.

Da er klokken allerede blitt 19 og det er tid for en ny runde i fjøset. Ute er det blitt mildvær og småregn, ikke helt etter mitt ønske.

Ha en fin søndagskveld, alle sammen! 

Klem fra Eva Annie