Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

tirsdag 2. oktober 2012

Sjokkerende fakta...!


God kveld i stua, folkens!
Idag kom to jenter i klassen bort til meg og annonserte entusiastisk: "Vet du at det bare er to og en halv måned igjen til jul, Eva? Er det snodig å si at vi hører på julesanger?!"
I sånne sannhetens øyeblikk blir man bare stående å lure på hva i all verden man skal si. Jeg vil IKKE tenke på at det er jul snart. Det er hele to og en halv måned til jul, og det er høst, måneskinn, stjerner, fortsatt lauv på trærne, sommerdekk og ALLER VIKTIGST; ikke snø. (Ok, litt rim på vindusruta og kollmørkt klokka åtte om kvelden.) Men det er høst, tidlig høst.
Samme dag, på ungdomsskoleteamet planla vi juleverkstedet. Det vrengte seg atter i magen på meg og jeg tenkte for meg sjøl: Det er som å begynne å henge opp julepynt midt på sommeren, like feil. Det var praktiske grunner for at det ble tatt opp; budsjetter og bestilling av materialer osv,

Men det verste er vel at de to sprudlende jentene i 10. klasse hadde rett: "Tida går så fort, Eva. Plutselig er det jul!"

Jeg kjenner på meg at jeg absolutt ikke er klar for jul ennå. Men må jo innrømme at et par tre julegaver har jeg allerede begynt å tenke på...! :-)

 Ha en finfin høst, alle sammen! Nyt de flotte høstdagene vi har her nord.


mandag 1. oktober 2012

Veiskilt til besvær

God ettermiddag i stua!
I den siste tida har jeg vært ute og kjørt noen ganger fra Balsfjord til Sortland, hele fylket på langs. På min vei har jeg sett mange veiskilt, spesielt disse som forteller hvilken fart en kan kjøre i.

Bru med fartsskilt som angir fartsgrense 50 km/t

Og en ting har irritert og forvirret meg kraftig: Hvorfor er det så få skilt som forteller aktuell hastighet på veistrekninga du kjører? 

Du kjører gjerne i 90, så kommer det ei bygd eller et tettsted der farta settes gradvis ned til 60, 50, ja, endog 40. Greit nok det. Men så står det strek over 50 når du har kjørt gjennom bygda. Det betyr som kjent at nå gjelder ikke 50 mer, nå er det tilbake til farta du hadde fått beskjed om noen kilometer/mil tilbake. Ok, kanskje du husker at det var 90 du kjørte i. Men kanskje du blir litt i tvil, var det 80 kilometer i timen det sto på skiltet? Hvem husker, især når du har kjørt 20, 30, 40 mil. Da går det i surr for de fleste. Og siden du er i tvil, tenker du: Når jeg har kjørt ei stund, kommer det sikkert et fartsskilt. Niks, glem det. Du kan kjøre milevis uten å se snurten av et skilt. Ta sjansen og kjør i 90, men er du uheldig står onkel politi med laseren bak neste sving. "Visste du ikke at det var 80 her? Det har det vært i alle år." 

Personlig er jeg altfor glad i mine surt ervervede kroner til at jeg vil dele dem gladelig ut i bøter til han Staten. Da kjører jeg heller i 80 og senker trafikken og ergrer meg grønn over manglende skilting.

Det kan jo ikke koste all verden for noen blikkskilt?? Kanskje manglende skilt er en type gjettelek for å holde bilistene våken?

Jeg kjørte i sommer gjennom Lavangsdalen uten å være klar over at det bare var 80 der. Syntes det var litt rart at alle andre kjørte så sakte. Sist gang fulgte jeg nøye med skiltinga på den aktuelle veistrekninga. To skilt med 80 kunne jeg se. Ett skilt rett før Laksvatn retning Tromsø. Det andre var i Lavangsdalen en plass. Ikke et eneste sted til i hele lange dalen!! Er det ikke skilter der for at det skal komme flere kroner i statskassa? For de som er kjent er det jo greit nok å vite om at det er 80. Men hva med alle som kjører der for første gang? Det er ikke logisk at så fine rette veier har 80 som fartsgrense. De vet kanskje ikke om at det er en ulykkesbelastet strekning. 

Mitt krav er: Få opp flere skilter, gjerne med ei mil mellom hvert skilt. Heller for ofte enn for sjeldent. Slik det er nå, er det rein gjetting for bilistene.

Eva Annie ;)