Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

søndag 16. september 2012

Litt av hvert, siden sist.

Heisan, alle sammen!

Jeg har hatt en lang bloggpause. Har ikke publisert noe innlegg siden tidlig på sommeren. Det skyldes flere årsaker, blant annet at sommeren er travel på gården med alle typer aktiviteter. Vi har hatt masse besøk, avlastning og et par frihelger. Dvs. jeg har hatt fri, det har ikke bonden sjøl. Han har passet fjøs og gjort unna slåttonna og div. annet forefallende gårdsarbeid.
Det har vært en spesiell sommer, men det kan jeg komme inn på ved en annen anledning.

Vi har hatt besøk av Maggie fra Wisconsin. Hun var her for to år siden i 3 uker via International 4H. Det var kjempetrivelig at hun ville komme tilbake til oss. Ei uke blei altfor kort, men vi fikk noen fine fjellturer og også en trivelig tur til Kåfjord. Samtidig kom eldstedatteren vår, Sandra, hjemom som snarest før hun dro til Perth i Australia for å studere der ett år. Jeg er trygg på at hun får et fantastisk år "down under". Man skulle vært 23 år igjen.... :)

Ellers har vi hatt en tur til Nesodden i kjempetrivelig bursdagsbesøk til lillesøstra mi, Sissel. Vi var samla alle 6 søsken med noen av vår barn, og det blei en gedigen, støyende, latterfylt affære av en bursdagsfest. Hvorfor dra til eksotiske strøk å feire, når det kan være like artig å feire i lag hvorsomhelst her i Norge?! :D

Vi tre søstre og mamma og tantebarn treftes forresten i vårt barndomshjem i Kvæfjord, der vi blant annet fikk oss en flott tur til fjells i nydelig vær. Vi er enig om at dette skal gjentas neste år, da med overnatting i gammen. Hvis vi har levedager, som ho mamma pleier å si.

Nå er jobbhverdagen begynt igjen og det er å henge i så godt vi kan. Denne høsten blir veldig spesiell, i.o.m at yngstepia er flytta til et annet fylke for å gå på skole. Det er veldig rart å være bare oss to gamlingene igjen hjemme i lag med kattene og hundene. Vi savner å ha henne hjemme her med alle sine ting og tang. Men jeg merker jo i det daglige at det ikke er kø på badet om morgenen lengre! :) Timmy er nok den som savner henne aller mest, det var skikkelige jubelscener da hun kom heim forrige helg.

I hverdagen er det mange små og store hendelser som preger oss. I høst har jeg vært på  hundeutstilling i Tromsø med Fame, og skal på ei til neste helg på Sortland. Det gikk ganske bra i Tromsø. Fame fikk fine kritikker, selv om ho ikke tok noen førsteplass. Jeg merker at Fame er blitt eldre med sine 3 år, og muligens er jeg blitt en bittelitt bedre handler også. :P



I fjøset går livet sin gang. For tida står geitene inne. De små hendelsene er høner som klekker ut kyllinger, kaniner som stikker av og blir fanget, og kjælegrisen Bertha som har avfunnet seg med at innhegningen hennes er rømningssikker. 


Lotta og Lina med sine små nøster.

Vi har for tida 4 hester; gamlingen Benjamin, hoppa Fenja og to av sønnene hennes, Gladur og Jarpur. Jarpur er fire år og innridd i sommer. Han er en flott hest å ri på, snill og grei. Og nydelig også.



Dette var noen glimt inn i min verden for tida.
Ha en fortsatt fin søndag! :-)

Vennlig hilsen Eva Annie