Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

tirsdag 29. desember 2015

Jul; ei tid for ettertanke og refleksjon.

Året 2015 ebber ut, bare et par dager til, så skriver vi 2016.


Spennende...! Dette året vi legger bak oss har bydd på gledelige og mindre gledelige overraskelser og hendelser, utvikling på mange felt og arbeid, - både mentalt og på alle tenkelige måter.

Jeg elsker utvikling. Det verste jeg vet er å stå i ro, enten det er i kø på en flyplass eller på et venterom. Men det samme gjelder livet generelt. Jeg elsker forandring, at landskapet endrer seg, møte med nye og gamle venner, reise til nye steder, prøve nye aktiviteter, utfordringer og opplevelser. 

Samtidig er jeg veldig glad i det velkjente, tradisjoner, rotfast som jeg er. Men jeg kan slå rot mange steder og så lirke røttene pent opp og plante dem ned et annet sted. Nytt landskap, nye mennesker!


Jula er ei tid for tradisjoner. Især julaften foregå slik vi er vant til, ellers føler vi at vi har gått glipp av noe. I alle fall for meg og yngstedatter mi. 

Det er langsom julefrokost med varm kakao og egg mens vi sitter i pysjamas (for min del stillinogs og trøye i merinoull) foran tv i ei julepynta, varm og ryddig stue. Julestrømpen må være på plass for nytelse senere. Og høydepunktet på formiddagen er selvfølgelig "Tre nøtter til Askepott" på Nrk. Jadda, vet det! Vi har sett den maaange ganger, men det er like koselig hver gang. Min bedre halvdel sukker oppgitt hver julaften, men såpass får han finne seg i. :)

Det er noe med forventningene og minner om mange julaftener før denne. Den gode, hjemlige stemninga, tryggheten og de gode følelsene en går og bærer på som en ekstra verdifull julegave. 
I år var vi fire stykker til bords rundt juleribba her hjemme. Eldstedatter med mann oppholder seg i Texas for tiden og koser seg glugg i hjel der med hans familie og deres julefeiring.


1. juledag dro vi på julebesøk til Kåfjord på to dagers overnatting. Vi trosset storm- og skredvarsel og kom oss vel fram til ei hyggelig feiring hos svigerfamilien. Det blei mye historiefortelling, latter og inntak av mer deilig julemat og drikke, til langt på natt. Storfamilie passer meg best med støy og samtaler på kryss og tvers. Hundene var også med, og de laga sin dose med støy innimellom. :P Herlig!

Jeg fikk tid til et trivelig vennebesøk dagen derpå, det gir gode minner å ta med seg videre. 

OG; - så fikk vi hilse på det nye babytilskuddet i familien; Julian ca 6 uker. Noe så nydelig for en tante å få lov å holde! Perfekt munn, nydelig myk babyhud og så søt. Og omtrent ikke et kny fra den lille. Helledussen, sier jeg bare. <3 Koselig var det også å hilse på hans tre stolte storesøsken. Det blir ei egen julestemning med barn til stede. 

Vel heime til egen seng og late romjulsdager har jula så langt vært nesten perfekt. 


Siden det har vært dødelige tornadoer på gang i Texas, så har vi vært temmelig urolig her hjemme. Men vi har fått jevnlige meldinger om at de har det bare bra "over there". Det stemmer nok, men jeg fant ut at tornadoen hatt lagt en by ved Dallas i ruiner, og denne byen var under en times reise unna der mine er.. Huff, men nå har visst tornadoene roet seg. Det er bare vanlige vinterstormer på vei.. 

Ja, ja, det var en juleferierapport så langt. Kos dere videre i disse fine romsjulsdagene. :-)

Vennlig hilsen Eva Annie