Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

mandag 25. mai 2015

Hvor blir tida av?

Våren er her. 

I dag forteller kalenderen at det er 25. mai og 2. pinsedag. Været har "innfridd" her nord med den sedvanlige pinseria; dvs kald vind, kuldegrader på natta og sludd og snø enkelte høytliggende steder.




      Hagen har endelig tint fri for snø, og rakingen er påbegynt.

Men for meg personlig har det ikke betydd stort. Jeg har jobbet intenst innendørs med retting av elevbesvarelser og er veldig fornøyd med at jeg har klart å overholde mine egne, selvpålagte tidsfrister.

Fame, cockeren min, har løpetid, og det har jo skapt en del "støy" fra Timmy, blandingshunden vår. Resten av familien er så vant til det, at det går av seg selv med vanlige rutiner. Dvs. lufting hver for seg, sitte i buret i stua hver sin gang og så videre. Altså hundene! Godt at det er et halvt år til neste løpetid.


                                 Timmy, hva skjer`a?

Overskrifta antydet at tida har løpt fra meg. Det har den så absolutt. Forrige blogginnlegg var i desember i fjor og det er akkurat 5 måneder siden.

Og mangelen på blogginnlegg som er lagt ut, betyr ikke at jeg IKKE har hatt noe å skrive om. Tvert i mot; det har nesten vært for mye som har skjedd. "Men akk så lite tid...". :-)

Jeg synes at vinteren har vært innholdsrik og spennende. Blant annet har jeg vært på en herlig kollegatur til skiparadiset Levi i Finland, vært på mange fine turer av forskjellige slag, deltatt i trivelige familie-sammenkomster, og har satt i gang artige, private prosjekter som jeg har prøvd meg på

Slikt som forfatterkurs og eksperimentet "Er det overhodet mulig å slanke seg etter fylte 55 år?" Svaret er at det er det absolutt. Bunaden passer veldig fint, noen bukser er altfor vide (Yes!!), og oppskrifta på suksessen er såre enkel: 


Bildet er lånt fra internett.

Helt vanlig mat, litt magrere pålegg, masse frukt og grønt, litt fett som margarin, olje eller fløte, kun en porsjon middag, hyppige, små mellommåltider, nesten null  inntak av sukker og søtsaker, drikke rikelig med vann og noe trim. 

Det er egentlig etter Grethe Roede-oppskrifta, men jeg har ikke veid mat, bare telt ca. kalorier til måltidene.

Da har man en diett som fungerer og varer, ikke minst. Det viktigste er å unne seg noe godt inn i mellom, eller så vil man kanskje få en kjempesprekk. Min første Verste Fiende er søtsaker. For å "lure" kroppen min til å tro at jeg har fått noe søtt, har jeg drukket 1- 2 glass sukkerfri brus nesten hver dag. Ikke det smarteste, mener nok noen. OG - jeg er klar over helserisikoen, men målet helliger midlet. Noen sjanser må man jammen kunne ta. Sykdom kan man få uansett.

Verste Fiende nr. 2 er dårlig vær. "Huff, må jeg ut å gå ut i dag? Det regner jo." Heldigvis for meg så har jeg to glade turvenner som har gir blaffen i dårlig vær, så ut på tur har jeg kommet meg. Til og med antydning til jogging enkelte ganger! En times-tur flere ganger i uka hjelper både på humør og div. andre ting. Stor helsebonus uansett vekt! Anbefales på det sterkeste.


Meg og Timmy på tur.

Den første uka av slanke/trimmeprosjektet mitt var desidert verst. Matfokus, mat, mangel på mat, sukker, sukker. Til å bli manisk av. Men jeg pøste på med kalorifattig mat og drikke slik at jeg ikke var sulten, men holdt meg på ca. 1800 kalorier daglig. Det er forbausende hvor mye god  mat man kan spise med innhold av så få kalorier! 

Sukker; denne tids svøpe, kan man vel si. Det er jo sukker i alt, nesten! Mangelen på sukker gav meg intens hodepine og jeg følte meg rett og slett dårlig. Men langsomt slapp matfokuset og hodepina taket, jeg følte meg bedre på alle måter og humøret steg til uante høyder. Yes, I`m back! Jeg føler meg rett og slett ti år yngre og bedre på alle måter, både fysisk og psykisk. Og energien er også høy. 

Denne karen byr også på gode trimmuligheter; håper på mange fine rideturer utover våren og sommeren i lag med ham.

OG - jeg har ikke tatt en eneste vitaminpille av noe slag, kun vanlig mat. Er ikke det et tankekors?? Tenk på alle tilbudene av alle mulige slag vi tilbys; omega3, alle slags vitaminpiller m.m.  Hmm. Nei, kast pillene og begynn å spise kortreist, god, norskprodusert mat som kjøtt, fisk og grønnsaker, så trenger man sannelig ikke noe annet.  Til og med vondtene i leddene mine er borte.

Ellers så har jeg noen kreative ideer som jeg skal begynne på i sommerferien. Jeg blir så inspirert av andre som driver på med alskens ting. Ingenting er umulig. Det er bare vi selv som setter grenser for hva vi kan oppnå.





Ha en flott vår, alle sammen!


Vennlig hilsen Eva Annie :-)