Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

torsdag 28. juni 2012

Utslipp på beite!

Det er en gledens dag både for geiter og budeie, den aller første utslippsdagen på forsommeren. I dag blei geitene sluppet ut. Ganske seint i år, men det er fordi det har vært en lang, kald og sur vår her nord. Da tar det tid før skogen blir grønn og gresset spirer i skogen. Vi ligger omtrent 90 meter over havet, så det må vel regnes for ei fjellbygd, her i Lakselvdalen.


Nå er det blitt frodig og grønt, sola skinner og nordavinden blåser. Akkurat som det pleier. Egentlig er det best at det er litt overskyet og mindre vind de første dagene når geitene er ute. Ellers blir de fort solbrente på jurene og huden blir fort sår og tørr. Men sola skein i dag, og vi fant ut at geitene skulle få gå ut. Vi har for i massevis, så for den del kunne de gjerne stått inne hele sommeren. Men geiter er skapt for å klatre i de bratteste skrenter og strekke seg etter blader og urter. De gnager, knasker og koser seg så det er en sann fryd å se på for et budeiehjerte.


Her følger en bildeserie tatt den første sommerdagen. :-)
Det går unna i ei viss fart etter geitjagerveien den første dagen!

Alt må smakes på og undersøkes.
Nam, nam!

Ei nedfallsbusk; den må sjekkes ut av alle.
Over bekken. Litt skeptisk, hva er dette?
Resten av flokken kommer etter.
På vei opp Tiskelia.
Synes jeg og geitene har verdens fineste utsikt.
Dette blir arbeidsplassen min i sommer. :)

Da ønsker jeg alle som titter innom bloggen min god sommer. Jeg håper det blir passelig med sol og regn, og ikke riktig så mye nordavind. 
Jeg bytter herved ut treningssenteret på Nordkjosbotn med naturens tredemølle for et par måneder. 

Kos dere der ute, alle sammen! :-) Eva Annie