Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

torsdag 27. desember 2012

Bonkos-votter og romjulstur



En skulle vøri fire år i romjul`n
og kjint ei jinte som var nesten fem,
og begge skulle kledd seg ut med masker
og kømmi julbokk tel et bæssmorhem.
Og klokka skulle vara midt på dagen
og vægen skulle vara lett å gå,
og aille bikkjer skulle vara inne
og æille biler skulle bære stå.

Alf Prøysen

Late romjulsdager er godt for helsa! I dag kom vi oss ut på tur med hundene, i kuldegrader som gjorde det temmelig iskaldt rundt nesen. Men med varmedress, nylua på og skjerf som dekka halve fjeset, klarte vi å gå en passelig lang tur. Det var friskt å gå ute i "kollmørtna". Seinere kom nysneen dalende og la seg over hålkeføret på gårdstunet. Litt utfordrende å gå på blindhålka, men alle lårhalser og andre bein er fortsatt intakt på husets innvånere.


Mellom tur, middagslaging og fjøsstell har jeg strikka votter. De kalles Lovikka-votter fra Nord-Sverige eller Bonkos-votter fra Manndalen. Yngstedattera har ønsket seg disse i lange tider, og strikkelysta kom over meg idag etter noen juledager uten strikkepinner. Jeg tar det som et overskuddstegn, godt å kjenne at skuldrene er senket og stresset er helt borte. :) 


Strikkinga fikk jeg tid til mens noen filmklassikere som "Arthur" med Dudley Moore og Liza Minelli og "Hjemme alene 2" rulla over tv-ruta. Godt å ikke planlegge aktiviteter og besøk hele tida, men ta ting som de kommer, gjøre nøyaktig som man føler for, akkurat der og da.

Avløseren med frue kom i kveld til gårds, så i morgen bærer det avgårde til Harstad-byen til feiring av min mammas 80-årsdag. Vi gler oss stort til det. Det skal bli godt å treffe mamma, pappa og mine fem søsken med familier til hyggelig lag. :-)

Ha fortsatt fine romjulsdager der ute!

Eva Annie

onsdag 26. desember 2012

Vann og brød




I morges da jeg våkna, kjente jeg at magen min gav klar beskjed til meg: 

"Eva Annie; du idømmes herved til vann og brød i x - æks - antall dager. 

For overtredelse av overhoff-fastlege Audun (tenk å være lege og ha diftongen AU i navnet sitt!) sine råd og forordninger om nøkternt og nøye tilpassa kosthold. 

Du har spist feit ribbe med sprø svor, pinnekjøtt, sjokolade, julesylte, juleskinke, julekaker, konfekt, mørlefse, tynnlefse, røkte 1 julesigar julaften (hadde en vidunderlig ettersmak som varte helt til 1. juledagskveld!) og inntatt rødbrus og diverse andre drikkevarer. Og nu har jeg vondt pga. av dette!

Du dømmes til vann og brød, gatroskopi med endopsi, trippelkur mot magesår, forbud mot ovennevnte nærings- og nytelsesmidler, frukt og grønnsaker u/saus, + beordres ut på tur hver dag. Kuldegrader og hålkeføre er IKKE godtatt som unnskyldning. Fame og Timmy informeres og ser til at turen tas HVER dag og i følge med dem. Dommen iverksettes straks!"

                                
 
Ok, det skal jeg gjøre fra i morgen. Har pinnekjøtt på kok idag, noe fra Ringdal og noe pinnekjøtt fra Fagmat. Må jo sjekke forskjellen nøye i lag med resten av familien. :)


Ønsker dere ei fortsatt god romjul der ute! 

Etargildet varer bare i noen få dager til, utover det ganske land. Snart er vi tilbake til hverdagen igjen. Imens; nyt det! :-) 


Romjulshilsen fra Eva Annie