Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

lørdag 31. august 2013

En sommer er over, men minnene om den består.

Da er vi kommet til siste dag i august. En strålende solskinnsdag som står i sterk kontrast til regnværet vi har hatt de siste dagene. 

Det har vært et underlig vær de siste 14 dagene med sol og plaskregn om hverandre. Sola har vi stort sett hatt i helgene og det har jo egentlig passet helt perfekt. Heldigvis har sola vist seg enkelte hverdager også. Vi håper vel alle på en fin høst, litt indian summer er ikke å forakte.

Jeg sitter på verandaen iført tykk genser med pc, te og hund foran meg og lytter til elva som bruser i det fjerne. Det er sol, vindstille og jeg har en blank, fin og ubrukt lørdag foran meg. Her følger en kort (?) oppsummering av min august, og det begynner med slutten av juli. Jeg har ikke blitt å blogge noe særlig siden i slutten av juli, dagene har bare flydd avgårde.

August blei ganske travel for min del. Vi var akkurat kommet hjem fra Gullesfjorden der vi hadde hatt noen flotte dager i lag med familien. Mamma og jeg fikk nesten tredd hele veven som vi hadde planlagt, men vi måtte stoppe da vi blei fri for nylonshovler. Jeg har lært en masse nye ord om veving.. Det var interessant å holde på med, og gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Mamma hadde skrevet ned framgangsmåten for å renne veven, så det var bare å sette i gang. Men når man aldri har gjort sånt før er det jo helt gresk for en. Det blei mye tenking, lesing i instruksjonsboka og spekulering. Å renne en vev er en gammel fin kunnskap som er utrolig logisk å gjennomføre. Når en kan det... Uansett, vi var veldig fornøyd med arbeidet vi hadde fått gjort.

Mamma studerer renninga.

Elev og læremester

Da vi kom hjem hadde vi en del saker vi måtte få unna før vi reiste til Skien i bryllupsfest. Jeg var fast bestemt på at kjellergangen skulle ryddes. Vi har samlet så mye saker, + de voksne ungenes flyttelass fra ulike hybler de har vært innlosjert i. Og lite tid har vi hatt til å få orden på ting. Jeg fant noen skatter jeg tok vare på og MYE rusk som blei sortert vekk og havna på søppelfyllinga. Utrolig deilig å få det gjort. Så gjorde vi oss klar til bryllupsfeiring. Det var hunder som skulle fraktes til hundepasserne sine, hester som skulle flyttes på nytt beite osv. osv. Og selvfølgelig pakking til oppholdet der sør. Hva skulle man ha på seg?? Jeg valgte bunad. :)

Det blei noen eventyrlige, uforglemmelige dager i Skien. Med vakker vielse i kanoer, et lykkelig brudepar, utrolig hyggelige gjester, bryllupsmiddag ute i det fri på villmarksleiren og bålkos om kvelden. Det var ei trolsk stemning i Telemarks-skogen.



Kveldsstemning

The happy couple

Brudebuketten


Idylliske omgivelser.

Foto: May-Linda

Glede og sorg er følgesvenner, og glede kan fort vendes til sorg.
Vi hadde noen dager før bryllupshelga fått et dødsbudskap om at en kjær onkel av familien hadde gått uventet bort. Det var bare to måneder til han skulle pensjoneres. Igjen satt familien lammet av sorg og savn. Det var nokså spesielt å skulle feire den gledelige anledning et bryllup er, og samtidig vite at en annen familie sørget over en kjær ektemann og pappa.
På bursdagen min i midten av august fulgte vi kjære onkel Per til hans siste hvilested. Begravelsen var en sterk opplevelse for alle som var tilstede. Veldig spesielt var det at hans datter sang for faren sin. Det er uvirkelig at vi ikke skal høre den smittende latteren til onkel igjen. Han betydde mye for familien.



Da vi kom hjem var det å starte på jobben igjen. Det er alltid ganske travelt der de første par ukene, før det roer seg litt ned etter hvert. Men det ser ut for å bli et trivelig år på skolen med mine fine kolleger og elever.

Inni mellom skolejobbing har det blitt litt valgkamp, uten at jeg sier mer om det. Vi er vel alle spente på om det blir rødgrønt eller blått de neste fire årene. Jeg er uansett glad vi har demokrati og ikke blir presset til å stemme på noen vi ikke vil ha til å styre landet vårt. Vi prøvde forresten partitesten på Tv2 i klassen min og noen av elevene blei veldig overrasket over resultatet. :) Ja, jeg blei sjøl overraska over mitt resultat! Kan tyde på at jeg er lojal mot ett parti og mest enig i programmet til et annet. :)

Ellers har jeg vært på et morsomt agility-kurs med Fame i lag med flere andre ivrige deltakere. Der lærte hun  å hoppe over hindere, gå gjennom tuneller, over mønet, vippa og slalom bl.a. Til slutt prøvde vi en enkel bane og det var utrolig artig å se hvor mye hun egentlig hadde lært. Og ikke minst jeg, da. Jeg klussa det til mange ganger for henne med rare sprang og vendinger. Men -  jeg blei faktisk flinkere jeg også. :)


Full fart framover!

Da sitter jeg her og lurer på hva høsten vil bringe. Jeg har ett eneste ønske og det er at vi får klarvær med sol og fine temperaturer. Jeg kjenner allerede sola varmer så storgenseren må av. Håper det blir lenge før hagemøblene må settes inn. :)

Sensommerhilsen fra Eva Annie