Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

lørdag 20. juni 2015

Første feriedag

                     Første feriedag.

Jeg liker det ordet. Se på klokka om morgenen 05.59 og vite at det er mulig å sove lenge, lenge. Stå opp, fortsatt litt groggy i hode og kropp. Lørdag, ekstra god tid og kun løse planer om gjøremål jeg kan ta fatt på.

                



Det har vært en ekstrem vår for meg personlig. Og kun på det arbeidsmessige planet. Å ha avgangsklasse og i tillegg være sensor i et skriftlig eksamensfag for første gang er ekstremsport. Jeg liker å ta meg tid med det som skal gjøres og ha noenlunde "skyvbare" tidsfrister. Det har jeg bare kunnet glemme denne våren. Jeg har vært superstrukturert, selvdisiplinert til karakteren 6 og unnlatt å ha slappe dager. Det har vært arbeid 24/7 siden påske, egentlig, men i sær fra 23. mai og til igår. 

Enda gjenstår et jobbmøte i neste uke, samt litt mer rydding/sortering/vasking av arbeidspulten min. Så er det avslutning onsdag kveld med den herlige gjengen av ungdommer som jeg har hatt gleden av å følge i tre år på ungdomsskolen.

Men i dag; første feriedag. Te og frokost på terassen i lett overskyet vær og solgløtt gjennom trærne, så "elle melle" litt over hva som skal gjøres først av koselige ting. Har ei facinerende bok som er påbegynt; Drømmehagen av Barbara Claypole White. Lese litt i den før dagen begynner på ordentlig, kanskje?


             Mona holder meg med selskap .

Det er dette som er ferie for meg. Vi har nok av andre prosjekter som står i kø og venter, men sommeren er ikke nådd St. Hans, og det er ei uendelighet av tid å ta av, virker det som.

Rydding og hiving av ting og tang som har hopet seg opp og stått på modning/lagring. Vi kastet i fjor, i år fortsetter vi. Ren mentalhygiene, synes jeg. Så SKAL jeg male videre innendørs og utendørs. Men det første som skal skje er hagearbeid. Nå først, tenker du! Her oppe i dalen, ca 91 meter over havet, ligger snøen lenge. Og så kald og våt som denne våren har vært, så har gresset og trærne langsomt blitt grønne.

Enhver som har hage kjenner til arbeidet som venter til enhver tid; luking, planting, graving, gjødsling og vanning. Men det er stort sett et veldig hyggelig arbeid, som gir et resultat man har glede av til langt utover høsten.

 Noen stauder blomstrer uansett hvor neglisjert de er blitt.

Nummer 1 arbeid i dag er å sette opp et 
strømgjerde på hestebeitet. Det begynner å grønnes ved elva, selv om det har gått sakte. På tide at hestene får nye omgivelser å gresse på.

Kos deg med lørdagen din, uansett hvor du er og hva du skal gjøre. :-)

Med vennlig hilsen Eva Annie