Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

onsdag 17. oktober 2012

En luggete dag.

I dag har dagen lugget. Ordet lugge kan forstås på tre måter. Mange av oss som var unger her nord på 60-tallet sprang rundt i lugger på vinteren. Det var strikkede og tovede fottøy som var en drøm å ha på beina. God og varm og utrolig lett å ha på foten. Men det er ikke akkurat sånn dagen min har vært.
Bildet er lånt fra denne bloggen: http://rett-vrang.blogspot.no/2009/03/hvordan-lage-lugger.html

Jeg har hatt en såkalt "bad hair day", som ungdommene kaller det. Det kan pense tanken inn på lugging og hår, også noe vi drev heftig på med blant gutter og jenter i min barndom, når argumentene tok slutt og nevene overtok krangelen. Ja, det er vel forresten vanlig i dag også, når det blir tomt for ord.

Ingen har lugget meg heller idag. Men er det noen som husker hvordan det var å ha ski som lugget? Huff, da gikk det sakte og i stakkato tempo bortover skiløypa. 

Sånn har dagen vært i dag. Litt bra og mye bedre enn jeg hadde planlagt i starten. Så begynte det å lugge. Jeg glemte å reservere datarommet for opplegg til klassen min, men min snille kollega gav meg sin time, med påfølgende lugging og snubling på tidsskjemaet for hennes elever. Så fulgte en frenetisk leting etter nøklene mine som jeg hadde forlagt et eller annet sted på skolen. Puh, fant dem i kåpelomma som jeg hadde hatt på meg ute på inspeksjonen i friminuttet.

Så holdt jeg på å glemme at jeg hadde siste time, fordi at timeplanen min var lagt om for tedje gang i høst, og oppe i hodet mitt hadde jeg fritime som tidligere. Ja, ja, siste time gikk greit med min snille og veldig muntre elever. De var selvfølgelig glad for at de skulle heim snart og ete middag, som en av guttan sa. Derfor var de så skravlete, må vite.

Heldigvis fikk jeg retta ferdig prøvene og laget en ny prøve før jeg dro hjem. Men klarte selvsagt å kopiere prøvene i sorthvitt, når jeg hadde lagt mye arbeid i å få fine farger. 

Ja, ja, dagen lugger ikke mer. Klarte å svi pølsene til middag, men fisken og potetene blei perfekt. Vanskelig noe annet, siden fisken passet seg selv inni stekeovnen. ;)

Og hva gjør det med en luggete dag, når man kommer heim til et varmt og godt hus, en mann som pusler i huset og hoppende glade hunder og katter som gir bonus i massevis.

Og dessuten: Vi har et fantastisk flott høstvær for tida her nord med sol og nydelig temperatur. (Bilen var forresten også luggete i dag, den viste 24 grader Fahrenheit ute. I går viste den -5 grader Celsius da jeg dro heim. Den gjør tydeligvis helt som den vil med elektroniske innstillinger.)

Ha en fin ettermiddag og kveld, helt uten lugging!

Vennlig blogghilsen fra Eva Annie :-)