Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

tirsdag 2. juli 2013

Tidsreise i sommeridyll.

Nydelig georgine jeg fikk av klassen min på avslutninga.

Jeg sitter i stua mi en regnfull julimorgen og kjenner at hjertet er fylt til randen av sommerlykke. Nylig kjørte jeg noen av husets ungdommer til bussen. De skal på sin foreløpig ubetalte sommerjobb der de har booket seg et rom på biblioteket i Tromsø hvor de skal ha et digitalt, kreativt verksted.

Det er en utrolig god følelse for en mamma å ha huset fylt med alle sine voksne barn og svigerbarn som mollkoser seg i hverandres selskap. Vi har de siste dagene også hatt besøk av mor, Helge og lille, skjønne Ailin på 2, 5 år. Det er så nydelig å oppleve sommeren og livet gjennom øynene på en liten frøken som lever så veldig i nuet. Da minnes en med en gang egne unger og alt de styrte med da de var på samme alder som Ailin.



Noen dager før besøket ryddet jeg opp i lekene til husets barn. De var lagret i kårstua som eldstedatteren og hennes kjære skal flytte inn i til høsten. Jeg hadde ikke kastet annet enn det var som var ødelagt, så det var mye å gå gjennom. Snakk om tidsreise! Lego, duplo, Barbiedukker, biler, dukker i alle slags varianter med klær og alskens utstyr, Svampebob, Picachu, Bratz-dukker, hester, hestehenger, stall, Mummihus og dukkeslott. Det blei mye mimring for meg selv over leker fra 1987 fram til godt ut på 2000-tallet. Med tre barn over en så lang tidsperiode har det blitt noen søppelsekker og esker med leker. Men vi kjøpte stort sett bare kvalitetsleker som kostet litt, så de kommer nok til å overleve lek av et par generasjoner barn til. 



Min filosofi da barna var små var at riktige leker var viktig, både for fantasi og utvikling. Så vi kjøpte heller dyre leker til ungene framfor kostbare ting til oss voksne. Og; gode leker gir fred til foreldrene og mindre mas og utilfredse barn. Og uthvilte foreldre er bedre foreldre.



Jeg valgte ut noen passende leker til Ailin, og hun har sittet og lekt i lange perioder på stuegulvet med spennende, nye (gamle) leker. Særlig var hun veldig opptatt av Bratz-dukkenes sko og en bitte liten babydokke. De måtte være med når hun skulle ut og se til kaninene og Bertha. Og selvfølgelig blei det mye lek med den gamle dukkevogna og Baby-borndukka.



Vi har hatt et eventyrlig fint vær her i nord og det satte bare prikken over i-en for samværet med familien. Det har blitt mye god mat, grilling, kos og prat rundt bordet, både inne i stua og ute på terrassen i sola.



Idag regner det, og det er helt greit. Det trenges for alt som gror. Huset er stille, gjestene er dratt og jeg nyter en kopp te i selskap med reiseradioen. Nå skal vi snart begynne å pakke i bilen og kjøre sørover til neste familiemøte i mitt barndomshjem. Det storgleder vi oss til. Da blir det fjelltur med mine søstre, sene kvelder med rødvin og latter, og koselig samvær med mamma. Hun har lovt å gjøre vevkjerring av meg, så vi for se om hun lykkes med det. :-)

Sommerlig hilsen fra Eva Annie