Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

lørdag 27. april 2013

Vårsysler

 Det høres så koselig ut. Vårsysler. Man får assosiasjoner til bar mark, "abæra" mark som vi sier her nord, hagemøbler, raking av plen, rydding i blomsterbed.

Jeg har nettopp sittet og lest på enkelte hageblogger, bl.a. ei fra Bergen som skrev om den ufordragelige skvallerkålen som hun hadde i hagen sin. Den er bare et fjernt minne fra i fjor. Da slåss jeg iherdig med den i rosebedet og riddersporehekken. Jeg er i tvil om hvem som vant. Den ligger vel der nedi bakken og gleder seg til våren, tenker jeg..

Bloggeren fra Bergen skrev også om hvilke blomster som kan plantes ut nå: stemorsblomster, primula, tusenfryd osv. Jeg tror jeg venter litt med det. :)

Når jeg ser ut vinduet mitt, ser jeg bare hvitt. Hvit snø overalt med store snøhauger som skygger for omgivelsene og nabohusene. Men det har begynt å tine her i dalen. Gårdsveien er bar, om enn litt bløt og gjørmete. Og rundt trappa og inngangen har det tint. Hadde lyst til å legge til at det har tint godt, men det er ikke sant. Det har tint litt.

Men uansett har det tint såpass at har fått lyst til å finne fram hagehanskene og plenriva.

I den forbindelse kom jeg på at plenriva jeg brukte i fjor var temmelig utslitt. Tinnene manglet eller var helt nedslitt og jeg hadde klart å knekke skaftet i fjor høst. Uansett; jeg utbasunerte til gubben at vi trengte ei ny plenrive. Han så mildt sagt forbauset ut. "Ka i verden skal du med ei plenrive, nu??" Jeg var fortsatt i våryr, setteiganghagearbeid-modus, så jeg forklarte saken for ham. Atter en gang; "Har du ikke øya i hodet! Det er jo svære snydonga overalt heime. Kor du har tenkt å rake hen?? Kan det ikke vente til litt seinere?"

Ting kan IKKE vente til litt seinere, når jeg har bestemt meg. Så han kjøpte ei nydelig fin plenrive til meg, som jeg bare måtte omfavne, nesten. Og jeg har vært ute og rakt i morges. Den har t.o.m. et navn, Activ fra Felleskjøpet, så jeg gav den navnet Aktivia. :) Jeg har så utrolig små gleder. Men de får meg til å smile. :)


Inngangspartiet, det var kommet nysny i natt. Pytt, pytt! Riva var kjempefin å rake med, så sterk og god å holde i. Vi skal nok bruke mye tid i lag framover, bare snyen forsvinner. Og "det er mykje som kjem fram når snyen forsvinn", heter det. For oss som har hunder med toalett utenfor døra..


Riva framfor plenen. :) Det ligger kanskje 1, 5 meter snø på plenen, men det tiner fort. Kalenderen viser 27. april. Kom mai, du skjønne milde. Jeg kan nesten ikke vente.

Våryr hilsen fra Eva Annie. :-)