Om meg

Bildet mitt
I det gylne tiåret - over 60, pensjonert lærer, gift, 3 voksne barn, bor med Timmy som er en gammel hund på 13 år, ei katt ved navn Mona 14 år. Og ikke minst samme gubbe gjennom 35 år. :) Livsmotto: "Ta en dag om gangen". Vær takknemlig for det du har.

mandag 5. mars 2012

Kardemommeloven og litt hverdagsfilosofi fra gården.





Hei på dere!
Det har blitt lite blogging her i det siste. Det kommer mest av at det har vært mye arbeid på gården og en del barn på avlastning nesten hver helg.

Når man steller dyrene får man god tid til å fabulere over mangt og mye. Jeg har løst mange "verdensproblemer" mens jeg har melket geiter. I alle fall får jeg tenkt gjennom mange ting.

Geiter er som folk, de sloss av og til seg i mellom. Noen ganger av kjedsomhet eller for underholdningens skyld, noen ganger for å måle krefter og noen ganger av ren skjær mobbetrang og ondskapsfullhet. Omtrent som med folk.

Men for det meste er geiter utrolig fredelige dyr. De er flokkdyr, som føler seg fortapt så snart de blir skilt fra flokken. Flokken betyr trygghet og beskyttelse mot farer. Derfor holder de vel fred med hverandre, vanligvis. 

Lurer på om de sladrer om hverandre og lager intriger, slik som folk flest er god på? Kanskje de blir sjalu hvis to geiter er mer venner enn de andre og deler maten og den beste liggeplassen? Kanskje de sladrer om utseendet, hårfarga eller fasongen på magen. Eller at mitt barn er mye finere enn ditt? Hvem vet? Jeg er ikke geit, så jeg vet ikke.

Torbjørn Egner sin lov er bare knallfin å leve etter enten man er geit eller menneske:

Kardemommeloven.

Man skal ikke
 plage andre.
Man skal være
 grei og snill.
Og for øvrig kan man
 gjøre som man vil.

Ha ei strålende uke i det flotte vinterværet vi har her i Nord-Norge for tida. 

Eva Annie :-)